Marion van Ratingen x By SIDDE

WOONSTIJL: Scandinavisch, modern

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak kennis met interieurstylist Marion van Ratingen uit Helden (Noord-Limburg). Sinds november 2016 is ze gestart met haar eigen bedrijf, toen nog genaamd M-sjtiehl, oftewel ‘mijn stijl’ in het Limburgs.

 

Moodboard

Marion heeft altijd al interesse gehad in interieur. Door een reorganisatie op haar werk heeft ze 7 jaar geleden een Jobcoach in de hand genomen. Ze moest een moodboard maken en daar alles opplakken wat ze leuk vindt om te doen. Hier kwam veel interieur in terug. Ze besloot te gaan studeren aan De Interieuracademie en startte niet veel later haar eigen bedrijf.

 

 

Creatieve duizendpoot

Marion biedt een volledig interieurpakket aan en specialiseert zich in kleurplannen. Ze maakt de mooiste tekeningen van woningen. Het leukste vindt Marion de beginfase van een interieurplan, hier wordt de basis gelegd. Voorheen gaf Marion ook handlettering cursussen; op een creatieve manier mooie letters tekenen.

 

 

Eigen handtekening

Ben jij op zoek naar rust in je interieur? Marion zorgt ervoor dat het interieur een plek wordt waar jij je thuis voelt. Ze vindt het belangrijk dat iedereen zijn of haar persoonlijke IK in het huis terugvindt. “Plaatjes in woonbladen zijn prachtig maar wanneer je dit gaat kopiëren wordt het te standaard.”

 

 

Remus in Darling Blush en Finn in Simply Beige

Marion kwam in de By SIDDE Studio langs om twee banken te stylen. Ze koos voor Remus in Darling Blush. Door een kleuraccent toe te voegen en te combineren met neutrale tinten creëer je een rustig geheel. Marion heeft gebruik gemaakt van verschillende kleuraccenten roze.

 

Voor de styling van elementen bank Finn in Simply Beige heeft Marion gekozen voor een primaire kleur blauw. Het blauw staat centraal met accessoires als eyecatcher. Door de goede basis krijg je altijd een mooi geheel.

 

 

Leukste interieurprojecten

Op dit moment is Marion bezig met een project waarbij een grote woonkeuken en een relaxwoonkamer apart gerealiseerd worden. Dit is een groot interieurplan waar ze volledig haar gang kan gaan met een modulaire bank voor de zithoek.

 

Ook het huis van haar dochter is favoriet. Zij heeft een woning gekocht met haar vriend en Marion mag haar helpen bij de inrichting. Hun interieurstijl komt redelijk overeen, alleen houdt haar dochter van wat meer kleur. Marion heeft geadviseerd om een geërfde buffetkast te schilderen in een blauw/groene kleur. Zodat ze dit als basis kunnen gebruiken en daar de accessoires op kunnen aanpassen.

 

 

Borre By SIDDE

Marion haar interieurstijl is een mix van Scandinavisch, vintage en industrieel. Zelf heeft ze een behoorlijk licht interieur met neutrale tinten grijs en beige. De eyecatcher bij haar in de woonkamer is een bank van By SIDDE die niet meer in collectie verkrijgbaar is. Marion heeft hen al een tijdje en vindt de bank erg lekker zitten. “Het is een ruime bank waar ik met mijn dochters en onze hond Noah op kan zitten.”

 

 

Inspiratie

Inspiratie voor haar interieurplannen haalt Marion vooral uit het reizen, dingen bezoeken zoals musea of andere dingen waar je inspiratie op kan doen. De leukste ruimte om te adviseren of stylen vindt ze de woonkamer. “Dit is toch vaak de grootste kamer, waar je het meest leeft.”

 

“Het leukste aan mijn werk vind ik wanneer je mensen blij maakt met een ontwerp waar ze zelf totaal niet aan hadden gedacht. Wanneer ze echt enthousiast zijn, daar doe je het voor.”

 

Tips van Marion bij het inrichten van een woning:

1. Maak eerst keuzes voor de basis van het interieur, bijvoorbeeld de vloer of gordijnen.

2. Kijk naar de juiste maat meubels voor in de woning.

3. Blijf dicht bij jezelf, ook in je interieur.

 

Instagram: @marionvratingen 

 

We're glad to help.

Mon - Thu: 9.00 - 17.00
Fri: 9.00 - 15.00

* Visit a showroom near you

ideal
creditcard
klarna
paypal
bancontact
trustmark
Your shopping cart (0)
Total 0,00
View shopping cart
Back to shop