Atelier Ami x By SIDDE

WOONSTIJL: Kleurrijk - Modern - Japandi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het creatieve duo Britt en Ineke vormen samen Atelier Ami. Naast hun gezamenlijke liefde voor Mexicaans eten hebben ze een nog grotere, gedeelde passie: interieur! Atelier Ami staat voor unieke, sfeervolle en praktische interieurontwerpen met oog voor detail.  

 

Ami staat voor vriendschap

Onbewust was de liefde voor interieur altijd al aanwezig voor de twee vriendinnen. Vroeger begon dit met wekelijkse veranderingen aan hun slaapkamers, bezoekjes aan tuincentra en tekenen. Met hun creatieve achtergrond en passie voor interieur, ontstond de grap om samen iets op te zetten. Uiteindelijk groeide dit idee uit tot een daadwerkelijke stap en de komst van Atelier Ami. Het Franse woord Ami staat voor vriend/vriendin.

 

 

Op advies date

De meiden bieden verschillende pakketten aan. Beginnend bij een kleuradvies of een advies date, waarbij een bezoek aan de klant centraal staat, tot een compleet ontwerp in 3D. Er is voor ieder vraagstuk een mogelijkheid. Daarnaast bieden ze ook hulp bij de ‘finishing touch’, de afstyling van een ruimte. Zelf werken ze graag een 3D ontwerp uit omdat dit een heel realistisch beeld geeft van het uiteindelijke doel: een uniek en uitgebreid interieurplan.

 

 

Vriendinnen en sparringpartners

Het vak als interieurstylist is voor Britt en Ineke niet eenzaam. ‘We hebben veel aan elkaar als sparringpartners en maken het graag gezellig’. Dit gevoel willen ze ook graag meegeven aan de klant. Juist omdat de persoonlijke interieurstijl van de meiden verschilt, lukt het hun goed om dit te combineren en het juiste ontwerp aan te bieden. Wanneer de een even niet verder komt in een ontwerp, brengt de ander de juiste invulling. Daar waar Ineke sterk is in het maken van 3D ontwerpen, blinkt Britt uit in haar stofkennis. Tijdens het proces houden ze graag nauw contact met de klant om tot een perfect eindresultaat te komen. 

 

 

Banken Odin en Pelle 

De styling van banken Odin en Pelle in de studio staan in contrast met elkaar. Net als de persoonlijke stijl van het duo. Ineke werkt graag met kleur, printjes en verschillende materialen. Dit zie je terug in de styling van bank Odin in kleur Skin Powder. Britt daarentegen is meer van een rustige styling. Dit heeft ze verwerkt in de setting van bank Pelle in kleur Soft Shade. Met neutrale tinten, vooral beige en zwart, natuurlijke materialen en planten. Inspiratie komt voor hen overal vandaan: Pinterest, programma’s op TV, vakantie, struinen door de stad, kringloopwinkels en dagelijkse content op social media. De creatieve voelsprieten staan wat dat betreft altijd aan.  

 


Denk aan verlichting 

Wat volgens hen onmisbaar is in een interieur? Verlichting! De juiste verlichting maakt sfeer, voegt warmte toe en maakt een huis echt gezellig. Plaats bijvoorbeeld een unieke lamp om een statement mee te maken. Daarnaast doen in sommige gevallen accessoires nog meer dan de grote meubels, ze maken het interieur echt af. Probeer hierbij out of the box te denken en durf te combineren. De banken van By SIDDE zijn hierbij goed te combineren in verschillende stijlen.  

Uitdagingen

Welk project het meest is bijgebleven is het ontwerpen van een gehele woning. De klanten wilden een bepaalde stijl door het hele huis doorvoeren. Een mooie uitdaging om over elke ruimte te mogen nadenken. Een ontwerp maken voor een vakantiehuis in het buitenland of een hotel is iets wat ze graag nog zouden doen.   

Tips van Atelier Ami

Je kan aan trends meedoen, maar geef je eigen draai eraan. Investeer in een paar tijdloze items zodat je met kleinere objecten kan afwisselen. Maak daarnaast gebruik van verschillende texturen om het spannend te houden.  

Instagram: @atelierami.nl

Website: www.atelierami.nl

 

 

We're glad to help.

Mon - Thu: 9.00 - 17.00
Fri: 9.00 - 15.00

* Visit a showroom near you

ideal
creditcard
klarna
paypal
bancontact
trustmark
Your shopping cart (0)
Total 0,00
View shopping cart
Back to shop