Binnenkijken in de jaren 70 woning van Marike en haar gezin

Zes jaar geleden zijn ze gevallen voor dit huis vanwege indeling, het is echt een huis met een verhaal. Marike woont samen met haar man Dennis en drie kinderen Saar (7), Loek (10) en Tijn (13).   

 

Neutrale kleuren  

 

De liefde voor interieur komt bij Marike van kleins af aan. In haar kamertje maakte ze alles netjes en gezellig. Toen ze op zichzelf ging wonen werd dit alleen maar meer. Op haar 17e kreeg ze een relatie met haar huidige man en 5 jaar later kochten ze hun eerste huis samen. Vroeger hadden ze veel bruin in huis met hout en linnen crèmekleur gordijnen. Dit was jaren oubollig en nu zie je het weer een beetje in het interieur terugkomen. Daarna hadden ze het thuis zwart, wit en grijs. Het stel heeft nooit echt een kleurexplosie in huis gehad, “wij houden meer van neutrale kleuren”.  

 

 

  

 

Flowerful   

 

Marike is opgeleid bloemist en schikt elke dag de mooiste boeketten. Ze vindt het heerlijk om mensen blij te maken met vrolijk gekleurde boeketten. Maar thuis rommelen en interieurfoto’s schieten voor Instagram is een grote hobby.   

 

 

Jaren ’70 woning  

 

Dennisen Marike vielen direct voor de ruimte en de bouwstijl van dit huis. “Ik ben ook nog steeds verliefd op een jaren 30 huis, maar deze zijn over het algemeen wat kleiner.” Toen ze de woning kochten van een ouder stel moest alles gerenoveerd. Dennis is heel handig en samen hebben we dit hele huis verbouwd.  

 

 

  

 

Tren in Elephant Grey  

 

Het gezin was toe aan een nieuwe bank. Marike vindt de banken van By SIDDE erg mooi. Ze leest altijd alle reviews en deze waren erg positief. Hierdoor hebben ze dus zonder te proefzitten gekozen voor de Tren. “Hij zit erg lekker en we zijn blij dat hij makkelijk schoon te maken is.”  Marike twijfelde tussen de kleur ‘Taupe’ en ‘ElephantGrey’. In grotere keuzes gaan ze voor tijdloos en was grijs de beste keuze. De bank staat nu al bijna 4 jaar in de woonkamer en ze hebben er nog steeds veel plezier van.   

 

 

  

 

@ikkewonen  

 

Na de verbouwing wilde Marike haar interieur graag delen via Instagram voor vrienden en familie. Totdat iemand tegen haar zei dat waarschijnlijk veel meer mensen geïnspireerd kunnen raken van haar content. Marike zette haar account openbaar en het aantal volgers groeide snel.   

 

  

 

Huismus  

 

Ik ben een echte huismus. In onze leefkeuken is meestal iedereen te vinden. Daar vind je de gezellige houtkachel.”  Op zondag is het gezin meestal met zijn allen thuis, dan gaan ze vaak spelletjes spelen en ’s avonds wat lekkers eten. Marike haar man zei altijd: “Als ik een groot huis heb dan wil ik graag een piano in de woonkamer”. Deze is hier nu dus zeker te vinden en wordt nog met regelmaat gebruikt hier in huis, vooral door de kinderen.  

 

 

  

 

Dé vaas  

 

Een tijd terug, zag Marike een mooie vaas bij de Ikea. Deze vaas was een samenwerking met een bekende ontwerper. De vaas kostte iets van €200,-, veel te duur voor een vaas vindt Marike. Toen ze later met haar schoonmoeder over een rommelmarkt in de nieuwbouwwijk van hun vorige woning liep, zag ze ineens deze vaas staan voor €1,50. “Die is van mij!” dacht Marike. “Ik ben al gelukkig met weinig, het hoeft van mij allemaal niet zo duur.”  

 

 

  

 

Dromen  

 

Graag zou Marike nieuwe stoffen stoelen willen voor aan de eettafel. En de badkamer boven is de enige ruimte in dit huis die nog verbouwd moet worden. “Hierna voelt ons huis echt af.” 

 

We're glad to help.

Mon - Thu: 9.00 - 17.00
Fri: 9.00 - 15.00

* Visit a showroom near you

ideal
creditcard
klarna
paypal
bancontact
trustmark
Your shopping cart (0)
Total 0,00
View shopping cart
Back to shop