De nieuwste woontrend: Layered Spaces

Ben je de term ‘Layered Spaces” in het interieur al tegen gekomen? Layered betekent gelaagdheid. Je kan het op meerdere manieren uitleggen.

Deze woontrend is gebaseerd op kleinere ruimtes waar verschillende functies samen komen. Wonen, werken, eten, slapen. Het is steeds lastiger om woonruimte te vinden. Zeker voor starters. De ruimte die er is, willen we optimaal benutten.

Om kleine ruimtes groter te doen lijken, kun je verschillende trucs toepassen. Die gaan we de komende maand aan je laten zien. De gelaagdheid in materialen gebruiken we in vormen, materialen, kleurgebruik en dessins.

 

Grafische vormen

Grafische vormen geven diepte aan een ruimte. Dat kunnen zijn strepen, ruiten, vierkanten en allerlei (a)symmetrische vormen. Bank Sommer in Oat Beige kleurt prachtig met de zachtblauwe tint op de wand. We hebben een tegeltableau gemaakt van wandtegels in ijsblauw en terra. Een uniek artwork. De kleuren laten we terugkomen in de accessoires. De ruimte oogt rustig en toch spannend.

 

Model: Sommer in Oat Beige

Dessins

Behang kan de ruimte een andere dimensie geven. Zoals dit fotobehang met lijnen structuur op linnen uit de collectie Japandi Interiors. De vormen zijn met grove stuc opgezet en geven een organische tekening weer. Ook al is de wand in werkelijkheid glad, het lijkt alsof er meer diepte achter zit.   

@fotobehang.com

 

Model: Finn set 2 XL in Simply Beige
 

Kleur

De kamer lijkt breder als je de wand opdeelt in 2 kleuren. Maar dan in de verhouding 1/3 en 2/3. Op het breedste deel is een schilderij opgehangen in dezelfde kleur als de wand. Je kan deze makkelijk zelf maken van dun plaatmateriaal. De kamer lijkt nu en breder en dieper.   

Model: Nomi in Groovy Grey
 

Materialen

Materialen zijn vaak glad en onuitgesproken. Dat geldt niet voor deze akoestische panelen. Ze worden veel toegepast als wandpaneel over een volle breedte. Door het paneel op een wandlambrisering te monteren, ontstaat er dieptewerking en een spannend contrast met de bovenkant van de gladde muur.  

 

Model: Finn set 1 in Clay Stone

 

We're glad to help.

Mon - Thu: 9.00 - 17.00
Fri: 9.00 - 15.00

* Visit a showroom near you

ideal
creditcard
klarna
paypal
bancontact
trustmark
Your shopping cart (0)
Total 0,00
View shopping cart
Back to shop