6 musthaves voor de zithoek

Oktober komt er aan. De dagen worden korter, het is sneller donker. We spenderen weer meer tijd in de zithoek. Wat mag er niet ontbreken in een gezellige én functionele zithoek. Aan de hand van 6 Musthaves helpen we je op weg en ben je helemaal klaar voor het Najaar.  

 

De bank

De bank is natuurlijk het belangrijkste onderdeel van de zithoek. Welke vorm past het beste in de ruimte? Is je woonkamer compact, ga dan voor 1 bank. Dat kan een royale, rechte bank zijn of een hoekbank. Zet liever geen bankstel of losse fauteuils neer. Voor extra zitplaatsen kan je nadenken over een makkelijk verplaatsbare voetenbank in dezelfde stijl als de bank. Dit zorgt voor rust. Is de ruimte groot, maak dan royale gebaren. Een grote ruimte vraagt om grote meubelen. Think big!   

 

Kunst aan de muur

Wat doen we op de muur? Kunst geeft je woonkamer karakter. Het maakt de ruimte persoonlijker. Het hoeft geen duur of groot kunstwerk te zijn. Er zijn allerlei websites waar je leuke posters kunt bestellen. Met een mooie lijst er om heen, is het prachtig om naar te kijken. Geef de lijst een kleurtje voor extra effect. Of neem een kijkje door je digitale foto’s. Misschien zit er 1 tussen die prachtig kan worden uitvergroot op een doek, of op hout of aluminium. Liever een uniek schilderij aan de muur van een kunstenaar? Dan kan de Kunstuitleen iets voor jou zijn.   

 

Model: Finn in Clay Stone 

 

Leeslamp

Het is heerlijk om in een hoekje van de bank lekker te zitten met een boek op schoot. Goed licht is dan belangrijk. Een leeslamp biedt uitkomst. Je kunt het licht makkelijk verstellen. En lees je niet, dan kan je meestal de lamp dimmen naar gezelliger sfeerlicht. Wordt het een leeslamp aan de wand, of liever een vloer model?    

 

Model: Pelle in Soft Shade

Sierkussen

Sierkussens, you love them, or you hate them. Hoe dan ook, een paar kussens in de bank kunnen net die finishing touch geven. En ze zijn functioneel. Want we liggen met z’n allen best vaak op de bank en dan is zo’n zacht kussentje in de nek wel fijn. Varieer in maten, materiaal en kleurgebruik. Een goede tip is om de kleuren uit het kunstwerk aan de muur te herhalen in de kussens. Dat geeft eenheid en rust in je zithoek.    

 

Salontafel

De salontafel is super praktisch maar kan ook een sta in de weg zijn. Vroeger kwamen ze niet van hun plek en was de afmeting vooral groot. Tegenwoordig kiezen we liever voor wat kleinere maten die makkelijk te verplaatsen zijn. Hout of metaal of een combinatie van deze 2 materialen. Of geef de salontafel een persoonlijke touch en pimp een 2e handsje. Zoals deze tafel van marktplaats die we met beton ciré hebben behandeld. Mooi en duurzaam tegelijk.  

 

Model: Nomi in Groovy Grey

Vloerkleed

Een vloerkleed verbindt. Het zorgt ervoor dat alle losse items in de ruimte bij elkaar komen, een soort eiland. De maat van het vloerkleed is een kwestie van smaak. Wil je dat de bank op het kleed staat, dan is maat 200x300cm een vrij doorgaande maat. Liever wat lucht tussen de bank en het kleed? Dan is maat 160x230cm een prima optie. Binnenkort in onze collectie: vloerkleed Linna.

 

Model: Odin in Crushed Silk 

 

We're glad to help.

Mon - Thu: 9.00 - 17.00
Fri: 9.00 - 15.00

* Visit a showroom near you

ideal
creditcard
klarna
paypal
bancontact
trustmark
Your shopping cart (0)
Total 0,00
View shopping cart
Back to shop