Van moodboard naar woonkamer

Wanneer je jouw huis (opnieuw) gaat inrichten is het handig om een duidelijk plan te maken. Ga je verhuizen of is je interieur toe aan een make-over? We helpen je op weg! Van moodboard naar woonkamer.

 

Van moodboard naar woonkamer

Bij het inrichten van jouw woonkamer is het goed om eerst te bedenken in welke stijl je dit wil doen. Dit bepaalt namelijk de sfeer! Maar wat is jouw stijl nou eigenlijk? Hier kom je achter door eerst een moodboard te maken. In een moodboard laat je inspiratie, kleuren, materialen en accessoires die je aanspreken samenkomen. Creëer één lijn, zodat het een geheel wordt. Als een rode draad die door jouw huis loopt. Dit bord gebruik je vervolgens als leidraad voor je interieurkeuzes. Om je hierbij te inspireren hebben we vier voorbeelden van ‘van moodboard naar woonkamer’ voor jou op een rijtje gezet! Zit jouw stijl erbij?

 

Kleur explosie

Ben jij niet bang voor een beetje kleur? Maak een statement en ga voor een eigentijds kleurrijk interieur! Een kleurrijke woonstijl is vaak een levendige ruimte vol patronen en prints in opvallende kleuren. Deze stijl staat bekend om haar krachtige kleurenpalet, wat resulteert in een vrolijke woonruimte. Veel kleur is leuk maar om er een eenheid van te maken, is het slim om voor twee of drie hoofdkleuren te kiezen. Denk eens aan geel, roze en oranje, hiermee haal je meteen veel warmte in huis. Laat jouw hoofdkleuren en nuances hiervan in verschillende manieren en materialen terugkomen. Kies voor kleine kleuraccenten in kaarsen, kussens en kleurrijke schilderijen. Of maak het een stuk gewaagder en ga voor een muur in een knalkleur en een opvallend vloerkleed, zoals dit leuke exemplaar van Kaatz. Deze prachtige woonkamer is van @lisannevandeklift. Bank Nomi in Desert Light is een mooi rustpunt in dit kleurrijke interieur. Past deze kleur explosie ook bij jou?

 

 

Rustgevend Japandi

Liever een rustigere stijl? In een Japandi interieur kom je helemaal tot rust! Japandi is een combinatie van Scandinavisch en Japans design. Deze stijl kenmerkt zich door gebruik van natuurlijke materialen, organische vormen en een minimalistische sfeer. Het straalt niet alleen eenvoud, maar ook warmte uit. Hier zul je geen overbodige prikkels tegenkomen. Felle kleuren zul je bijvoorbeeld niet zien. Met een kleurenpalet vol beige- en bruintinten creëer je rust en helderheid in je interieur. Binnen de Japandi stijl wordt er ook veel gewerkt met contrasten. Een combinatie van lichte of donkere houtsoorten, beige tinten samen met zwarte items vormen een mooi contrast. Een goed voorbeeld van een Japandi interieur is de woonkamer van @groen_stekje. Het houten wandpaneel en de luchtige meubels zoals Nord in Beach Sandy geven dit interieur een echte Japandi touch. De houten wandpanelen van Noakk zijn erg populair en zorgen niet alleen voor veel warmte maar ook voor een spannend element in deze oase van rust. Kortom een fijne serene sfeer waarin alles samen één rustig en harmonieus geheel vormt.

 

 

 

Licht & fris Scandinavisch

Hou je van een licht en fris interieur? Dan is de Scandinavische woonstijl iets voor jou! ‘Keep it simple. Keep it clean.’ dat is het uitgangspunt van deze stijl. Simpel en clean is niet hetzelfde als leeg, hierbij zit het hem vooral in de balans. Geen overbodige decoratie maar denk aan enkele fijne kussens, een behang met een subtiele print en verse bloemen. In de Scandinavische stijl staan strakke lijnen, natuurlijke materialen en een zacht fris kleurenpalet centraal. Deze stijl heeft een lichte en vaak witte basis. Een fijn blank canvas om vervolgens met kleur aan de gang te gaan. De zachte pastels in de woonkamer van @wijbouwen kleuren mooi met de bank Sommer in Silver Grey. De combinatie met warme tinten zoals geel, roze en terracotta zorgt voor een zachte en vrouwelijke touch. Door met kleur te werken creëer je ook meer contrast, maar dankzij de lichte basis blijft de ruimte wel rust uitstralen. Zie jij de Scandinavische woonstijl ook wel zitten?

  

 

 

Mellow Yellow

Wil je meer warmte in je interieur aanbrengen? Dan is Mellow Yellow de sfeer die je zoekt! Mellow Yellow is een warme en zonnige woonsfeer waarbij de kleur okergeel centraal staat. Hiermee voeg je op een zachte manier kleur toe aan je interieur. Okergeel is een geeltint met een warme goudbruine ondertoon en is rustiger en minder fel dan gewoon geel. Okergeel gaat goed samen met neutrale kleuren. Het komt dan ook het beste tot z’n recht in een neutrale basis. Hierdoor krijg je een warm en rustig geheel en leg je de nadruk op de geeltint. Bank Knud in Mushy Beige is de perfecte basis om geel mee te stylen. Gebruik het in accessoires zoals kussens, posters en vazen. Of geef je muur een Mellow Yellow accent. Door de kleur op verschillende plekken te herhalen krijgt het kracht. Maak een statement in jouw woonkamer en kies voor de houten wandpanelen van Noakk in walnoot- of eikenhout. Okergeel combineert namelijk ook prachtig met allerlei houttinten. Zet tot slot de puntjes op de i met goud accenten. Dit zorgt voor een stralende golden touch en het warme gevoel!

 

Ben je geïnspireerd en wil je voor jouw interieur ook zo’n handig materialenmoodboard maken? Ga dan naar de bouwmarkt voor verfstalen of kijk eens bij jouw favoriete merken of ze staaltjes hebben die je aan kan vragen. Wist je dat je bij ons ook een stofstalenkit van jouw lievelingsbank aan kan vragen?

We're glad to help.

Mon - Thu: 9.00 - 17.00
Fri: 9.00 - 15.00

* Visit a showroom near you

ideal
creditcard
klarna
paypal
bancontact
trustmark
Your shopping cart (0)
Total 0,00
View shopping cart
Back to shop