Tips en inspiratie voor een Scandinavisch interieur!

Scandinavisch wonen betekent licht en basic. Het beste van het Noorden is verzameld in een interieurstijl. Less is more bij Scandinavisch wonen en dat is ook typerend voor de By SIDDE stijl. Maar hoe zorg je er nou voor dat jouw interieur er ook lekker Scandinavisch uit gaat zien? Wij geven je graag wat tips en inspiratie. scandihome, scandinavisch design, groene bank, hoekbank, By SIDDE, interieur

Wit, witter, witst! 

Een interieur in Scandinavische stijl mag best wat kleur hebben, maar wit wordt gezien als de basis van het geheel. Dit geeft elke ruimte namelijk een frisse en lichte Scandinavische look. Kies dus voor een witte vloer, witte muren, witte plafonds of witte deuren. 'Maar wit is toch safe en saai?' Nee, absuluut niet! Binnen de kleur wit zijn er veel verschillende tinten die prachtige te combineren zijn. De lichte kleuren zijn niet alleen mooi maar ook nog eens functioneel. In de Scandinavische landen is er namelijk weinig daglicht. De kleuren zorgen ervoor dat de zonnestralen optimaal benut worden. Leuk weetje he?

Model: Sommer

 Moa, By SIDDE, scandinavisch design, comfort, bank, sofa, natuurlijke materialen, blog

Natuurlijke materialen 

Bij natuurlijk materiaal denk je natuurlijk meteen aan hout. En dat klopt! Hout wordt heel veel gebruikt in Scandinavische designs. Maar naast hout zijn er nog andere grondstoffen en materialen erg populair, zodals wol, linnen, katoen, leder en klei. Deze verschillende texturen zorgen voor een gevarieerd interieur dat interessant blijft en tijdloos is. 

Model: Moa in Soft Silk

Nord, By SIDDE, interieur, interieurtrend, scandinavisch design, hoekbank.

Less is more.. 

Minimalisme is een term die je niet zal zijn ontgaan, al jaren lang is het een populaire levenstijl en ook in de interieurwereld zien we dit terug! Bij 'less is more' kies je voor een aantal meubels en accessoires, maar houdt de kamer clean en rustig. Geniet van minder en laat lucht en ruimte over. Functie en comfort staat centraal bij de inrichting en dat uit zich in strakke en sobere vormgeving. Scandinavisch meubilair heeft vaak een slank en fijn design dan een luchtige uistraling geeft. Een minimalistisch interieur is niet alleen mooi, maar ook duurzamer. Nord in Beach Sandy is een luchtig en strak model en sluit hier goed bij aan. 

Groene planten

Je creëert een frisse look met tropische planten. Deze groene planten zijn onmisbaar in een Scandinavisch interieur. Met planten haal je een stukje natuur naar binnen en dat geeft rust in je huis. Rust is een heel belangrijk kenmerk van Scandinavisch design. Denk bijvoorbeeld aan een bananenplant, een cactus of een palm. Je kunt ze overal mee combineren... in de keuken, naast de bank of in de vensterbank.

Model: Remus Charcoal Grey

interieur, mads, By SIDDE, longchair, ribstof, tijdloos, scandinavisch design.

Tijdloos  

Last, but not least..  Scandinavisch Design is een hele tijdloze keuze. De natuurlijke en rustige kleuren van onze noorderburen passen vrijwel in elk interieur. Ook zijn de producten en merken van hoge kwaliteit, zodat het lang mee gaat. 

Model: Mads in Taupe Grey 

 

 

We're glad to help.

Mon - Thu: 9.00 - 17.00
Fri: 9.00 - 15.00

* Visit a showroom near you

ideal
creditcard
klarna
paypal
bancontact
trustmark
Your shopping cart (0)
Total 0,00
View shopping cart
Back to shop