No Shame November, Dare to Color

Een kleur kiezen kan behoorlijk spannend zijn. ‘Wordt dat niet te rommelig?’ en ‘Ben ik die kleur straks niet zat?’ zijn geen gekke vragen. Maar kleur kan heel veel doen met je interieur en stiekem is het een gemis om altijd maar voor naturel te gaan. In deze blog vertellen we je alles over kleur, hoe je het kan toepassen en we delen de kleurrijkste interieurs.  

 

Kleur in de woonkamer 

Hoe verwerk je kleur in de woonkamer? Wanneer je kiest voor pastelkleuren, kun je deze door heel je interieur laten terugkomen. Maar als je een knalkleur, zoals oranje, wilt toevoegen zijn een paar woonaccessoires al genoeg. Het leuke aan kleur is dat je het niet snel verkeerd kan doen, er gaat altijd meer samen dan je denkt. Het enige wat je nodig hebt is een beetje lef. Bij veel woonwinkels kun je online woonaccessoires shoppen, ideaal als je zoekt naar decoratie in een bepaalde kleur. Op deze manier geef je snel en eenvoudig een touch aan je woonkamer. Iets gewaagder? Ga dan voor een gekleurde bank! Onze By SIDDE collectie heeft genoeg voor de kleurliefhebbers, zoals Knud in Iceberg Blue of wat dacht je van Remus in Darling Blush? Eén ding is zeker, een woonkamer met kleur straalt meteen eigenheid uit.  

 

Wat kleur kan doen

Kleur is natuurlijk ontzettend bepalend in de woonkamer. Gebruik dit dus in je voordeel! Veel kleuren hebben een betekenis en geven je onbewust een bepaald gevoel. Dit heet kleurenpsychologie. Zo is blauw bijvoorbeeld een hele koele kleur en straalt kalmte, rust en vertrouwen uit. Rood is een vurige, enthousiaste en warme kleur. Beide kleuren hebben dus goede eigenschappen, maar let op dat je ze op de juiste manier gebruikt. Rood kan namelijk ook heel dominant overkomen. Daarom is het handig om bij rood te gaan voor accenten, in plaats van de hele ruimte in rood te maken. Blauw kan snel kil en zakelijk overkomen, daarom kan je bij blauw samenwerken met warme, houten meubelen of combineer het met een tegenhangende, warme kleur. Op deze manier kan je goed zien wat voor een positieve uitstraling een kleur kan geven en waar je rekening mee moet houden.  

 

Hoe kies je de juiste kleur?

Hoe kies je nu precies de juiste kleurtint uit? Dat is vaak een moeilijk keuze. In elke kamer kan een kleur weer anders ogen, vooral als je het hebt over verf. Met banken, andere meubels en accessoires werkt dit ook zo. Daarom is het belangrijk om altijd je keuze te maken op de plek waar het nieuwe model komt te staan of waar de nieuwe kleur wordt aangebracht. Dit kan door middel van stofstalen, materiaalstaaltjes en kleurstaaltjes. Combineer ze samen en bekijk ze in het daglicht, met schemerlicht en in het kunstlicht. Je zult zien dat kleuren de hele dag door veranderen. En ook al verf je de hele ruimte met dezelfde verfkleur... Dan nog ziet de muur waar meer zonlicht op schijnt er lichter uit dan de wand er tegenover. Maak je geen zorgen, dit maakt de ruimte juist dynamisch en levendig.  

 

Kleurtrends 2022

Hoewel de natuurlijke en lichte interieurs nog steeds trendy zijn, zien we dat kleur steeds meer ruimte krijgt in de interieurwereld. Deze woontrend zal zich in het nieuwe jaar voortzetten. We gaan de warmere tinten rood, geel en groen blijven zien en daarnaast is er ook ruimte om te spelen met felle kleuren blauw, paars en oranje. We mogen mixen met kleurcontrasten en de combinaties zijn eindeloos. Of terwijl: dare to color.

 

Durf jij het aan om subtiel of juist zonder grenzen kleur aan te brengen in je woonkamer? We zijn benieuwd wat voor een unieke combinatie jij aan gaat.  

 

 

We're glad to help.

Mon - Thu: 9.00 - 17.00
Fri: 9.00 - 15.00

* Visit a showroom near you

ideal
creditcard
klarna
paypal
bancontact
trustmark
Your shopping cart (0)
Total 0,00
View shopping cart
Back to shop