Merel in huis x By SIDDE

 

WOONSTIJL: Scandinavisch - Bohemian - Hotel Chique

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Maak kennis met de creatieve en inspirerende interieurontwerper Merel!

Van lerares basisonderwijs naar fulltime interieurontwerper
Vanaf kleins af aan is Merel al bezig met interieur. Toen ze nog bij haar ouders woonde gooide ze regelmatig de styling van haar slaapkamer om. Het kijken van verbouwingsprogramma’s gaf Merel inspiratie om, naast haar voormalige baan, aan de slag te gaan met interieur. Toen het haar opviel dat haar ideeën vaak gelijk waren aan het commentaar van de jury in deze programma’s, dacht Merel: ‘Dit kan ik ook!’. Ze is direct gestart met een opleiding binnenhuisarchitectuur.

 

Na zes jaar lang te hebben gewerkt als lerares in het basisonderwijs, hakte Merel ongeveer een jaar geleden de knoop door. Het werk als interieurontwerper deed ze al een tijdje naast haar baan, maar toen ze van Gorinchem naar Amsterdam verhuisde nam ze echt de sprong in het diepe. Ze voelde aan alles dat ze volledige focus op haar eigen creatieve onderneming wilde leggen namelijk; ‘Merel In Huis’!

‘Dít is wat mij blij maakt!’

Merel haalt overal inspiratie vandaan. Tijdens mooie reizen, maar ook in het dagelijks leven. Haar hoofd ontploft regelmatig van alle mooie kleuren en combinaties die ze onderweg tegenkomt. Ook geniet ze echt van kleine dingen; wandelen door Amsterdam met haar viervoeter Joekel, Bachata dansen of gewoon lekker een kop koffie drinken op het terras.

 

Haar eigen woonstijl zou ze omschrijven als Oosters/Marokkaans. Veel organische vormen en natuurlijke materialen. Merel is in haar eigen woning met een rustige basis begonnen en heeft dit geleidelijk ingericht; geen trends willen volgen maar puur op gevoel een fijne woning creëren. Kringloopvondsten een nieuw leven in blazen is helemaal haar ding! Zo haalde ze ergens een grote kast op samen met haar vader en broer die ze helemaal eigen heeft gemaakt.

 

Zelf heeft Merel ook een By SIDDE bank namelijk, de Mads in Taupe Grey. Ze koos hiervoor omdat de bank perfect in de ruimte past qua maat. ‘Ik wilde een luchtige bank die tegelijkertijd groot oogt.’ vertelt Merel. Ook wilde ze graag extra textuur in de ruimte aanbrengen. De ribstof paste daar perfect bij en daarom een goede match voor haar.


Persoonlijkheid in je interieur

Het doel van Merel is om persoonlijkheid te vertalen in een interieur. Merel vertelt; ‘Mensen zijn op zoek naar zichzelf. Ik kan het erg waarderen dat ik deze zoektocht mag begeleiden en wij het samen naar een thuis vertalen. Ik kijk, luister en voel echt wat bij iemand past.’ Het geeft haar dan ook een verwarmend gevoel om mensen te helpen met zo’n persoonlijk en bijzonder proces.

 

Merel werkt graag met By SIDDE banken in haar interieuradviezen. De producten die worden aangeboden vindt ze enorm divers, je kan er echt alle kanten mee op. Er is altijd een bank geschikt qua stijl en formaat. Ook is ze erg blij met de service van By SIDDE. Ze wil haar opdrachtgevers het liefst zo goed mogelijk helpen en vind het belangrijk dat de merken met wie ze werkt of de producten die ze aanbeveelt zo’n zelfde soort garantie hebben.


 
 

 

Merel in Huis
Merel biedt verschillende diensten aan. Zo kun je bij haar terecht voor 2 uur interieuradvies aan huis of een volledig interieurontwerp. Merel wil de klant eerst goed leren kennen. Na haar jarenlange ervaring van werken met mensen, weet zij precies de juiste vragen te stellen en klanten op hun gemak te stellen. Zo kreeg ze ooit een aanvraag voor een compleet blanco project waarin ze goed met de klant in gesprek moest gaan, bijna op een psychologische manier, om erachter te komen wat de woonwensen waren. Als Merel vervolgens terugkrijgt van de klant dat ze hen echt gezien heeft, krijgt ze daar ontzettend veel energie van! Wanneer Merel een project afrondt komt zij graag nog een keer langs voor een kop koffie, om na te praten over hoe je het proces hebt ervaren en natuurlijk om het eindresultaat te bekijken.

Styling door Merel in Huis

Bij de Tren in Turtle Green wilde Merel de kleur en het materiaal van de bank goed tot zijn recht laten komen. Merel haar idee is om vrouwelijkheid uit te stralen door met ronde vormen en zachte kleuren te werken. De poten van de bank zijn zwart en ogen industrieel, hierdoor weet ze er een fijn contrast in brengen. Zelf nam ze accessoires mee zoals, de mooie vaas van Return to Sender, waar voor Merel een mooi verhaal achter zit. In de styling van de Sommer in Silver Grey zien we de kleurrijke stijl van Merel goed terugkomen. Een vrolijke stijl met zachte kleuren en allerlei mooie accessoires.

De ultieme tip

Wat is nou de ultieme tip voor het inrichten van je huis? Merel vertelde ons dat je écht je gevoel moet volgen en dichtbij jezelf moet blijven. Als jij iets mooi vindt en het past binnen het geheel, mag je daarop vertrouwen. Voeg persoonlijke verhalen toe aan je interieur. Bijvoorbeeld erfstukken van familie, hang foto’s op of doe een leuke ‘Do It Yourself’! 

 

Ben jij geïnspireerd geraakt door Merel? Wil jij ook persoonlijkheid in je interieur? Meer van haar projecten kun je zien via haar website en social media.

 

 

Website: www.merelinhuis.nl

 

 

 

 

We're glad to help.

Mon - Thu: 9.00 - 17.00
Fri: 9.00 - 15.00

* Visit a showroom near you

ideal
creditcard
klarna
paypal
bancontact
trustmark
Your shopping cart (0)
Total 0,00
View shopping cart
Back to shop