Kunst boven jouw By SIDDE bank, let’s get arty!

Is de muur boven jouw By SIDDE bank nog leeg? Laat je inspireren, want geen interieur is compleet zonder kunst. Of het nu een artwall is vol favoriete prints of één subtiel schilderij: kunst maakt je interieur echt af! In deze blog vertellen we je er alles over, hoe hang je het boven je By SIDDE bank, wat voor soorten kunst zijn er en natuurlijk... welke kunstenaars?

 

 

 

Welke kunst past bij jouw woonkamer?

Het kiezen van kunst aan de muur kan spannend zijn, maar het leuke is dat alles kan en mag! Er zijn veel mogelijkheden; varieer in vorm, grootte en materiaal en laat de kleuren spreken. Ga je voor schilderkunst, grafische posters, reliëf artwork of textiel? Er zit er altijd iets bij waar jij helemaal blij van wordt. Persoonlijke smaak en interesses spelen een grote rol bij het kiezen van kunst. Het is mooi als het interieur een weerspiegeling is van de mensen die er wonen. Dit zorgt voor een persoonlijke touch! Kunst doet iets met je, het geeft je een bepaald gevoel. Het roept emoties op of geeft ze weer. Hiermee kan je ook je emoties beïnvloeden. Hoe wil jij je voelen in huis? Dompel jezelf onder in deze dromerige setting vol zachtheid. Met de poëtische kunst van Tinystories, verschillende pasteltinten en tederheid. Zie jij jezelf al wegdromen op de bank Moa in Sesam Beige?

 

 

 

De poëtische kunst van Tinystories

Poëtische kunst met delicate kracht - als een gedicht dat de ziel raakt, prikkelt de Nederlandse kunstenares Tiny de Vries de zintuigen. Tinystories maakt hoogwaardige kunstprints die uitnodigen om te dromen. In haar lichte atelier worden vrouwenlichamen, portretten, bloemen, landschappen en abstracte collages omgetoverd tot kunstwerken. Ze experimenteert graag met verschillende technieken en is vooral dol op intuïtief schilderen. Met haar ontroerende kunstwerken wil de creatieve kunstenares de toeschouwer een gevoel van vreugde en kracht geven.

 

 

 

Textiel aan de muur

Textiel aan de muur voegt net dat beetje extra toe aan je interieur. Een groot wandkleed is namelijk een echte eyecatcher! Het is dé perfecte manier om kleur en sfeer te geven aan een kale muur. Durf jij te kiezen voor een exemplaar in opvallende kleuren en prints of kies je liever voor een subtiele en neutrale variant? Een wandkleed is niet alleen mooi maar het heeft ook vele voordelen. Één groot kunstwerk aan de muur geeft rust en het bekleedt al een groot deel van je muur. Waardoor je snel en simpel een groot resultaat hebt. Ideaal! Textiel aan de muur heeft ook een positief effect op de akoestiek. Het heeft namelijk een geluiddempende werking. Dat betekent dat als het gehorig is of er een echo klinkt, de stof het geluid minder hard maakt. Dat is mooi meegenomen toch?! In deze setting hebben we bank Nord in Beach Sandy gestyled met wandkleed ‘Nuance’ van Urban Cotton. Door de warme kleuren te combineren met lichte tinten krijgt je woonkamer een hele frisse en vrolijke look! Weet jij al welke lege muur je wil stylen met een wandkleed?

 

 

 

Het creatieve platform van Urban Cotton

Kunst creëert beleving. Door de kleuren, materialen en patronen, van grafisch tot bloemen, maken de wandkleden van Urban Cotton iedere ruimte inspirerend. Urban Cotton is ontstaan tijdens de zoektocht naar een kunstwerk die een grote ruimte in balans en ‘zachtheid’ zou brengen. Co-founders Jan-Willem en Hester besloten om zelf een wandkleed te ontwikkelen. Van biologisch katoen en waarbij de creatieve sector op mee kon liften. De ontwerpen komen namelijk voort uit samenwerkingen met Nederlandse kunstenaars. Wat een mooie insteek!

 

 

 

Creëer diepte met reliëf art

Hou je van rustige, neutrale tinten en ben je op zoek naar iets spannends met een minimalistische vibe? Ga dan voor reliëf art en voeg hiermee een extra laag aan je interieur toe. Reliëf art, ook wel 3d art genoemd, zijn schilderijen met hoogteverschil. De verschillende lagen creëren diepte wat ervoor zorgt dat je interieur tot leven komt. De kunstwerken zijn een echte blikvanger, zonder dat het de rust in jouw huis verstoort. Daarom past het perfect in een minimalistisch interieur. Het geeft net dat stukje extra, op een simplistische manier. Reliëf art is er in diverse kleuren, soorten en maten. Wil je een naturel look? Ga in dat geval voor een ton-sur-ton effect. Ton-sur-ton is een Franse term en betekent letterlijk toon-op-toon. Het houdt in dat je 'tonen' van dezelfde kleur in nuances met elkaar combineert. Zo vormt het schilderij een evenwichtig geheel met je interieur. Daarnaast kun je kiezen uit allerlei abstracte vormen; grafische lijnen of juist organische rondingen. Deze abstracte wanddecoratie is erg populair en we snappen wel waarom, het is écht prachtig! Voeg jij ook dat extra laagje toe aan je interieur?

 

 

 

De verstilde reliëfkunst van Re.lief.art

De naam Re.lief.art verwijst naar het gevoel van opluchting (relief) dat, Sintia Liefveld de kunstenares achter Re.lief.art, ervaart wanneer ze haar atelier betreedt. Jezelf een nieuwe start gunnen, je ware behoeftes volgen, een sprong in het diepe wagen…. deze ervaringen worden door Sintia vertaalt in haar prachtige, verstilde reliëfkunst. Door toepassing van strakke geometrische patronen, of het speelse gebruik van resthout, ontstaat een fascinerend spel van licht en schaduw. Door de driedimensionaliteit veranderen de schilderijen voortdurend van uiterlijk en blijven ze continu verrassen.

 

 

 

Kunst om te combineren: de perfecte ‘artwall’

Wil je een echt statement maken? Creëer je eigen artwall! Je ziet het veel voorbijkomen, muren vol met mooie prints en schilderijen. Maar hoe maak je nou de perfecte artwall? Kies aan de hand van jouw wensen een mix van prints en posters die het beste bij jouw persoonlijkheid en interieur passen. Ga voor verschillende formaten, dat maakt het speels en spannend. Door dezelfde afstand te houden tussen de werken blijft het wel een geheel. Maak een collage van de prints die je wil gebruiken en leg eerst alles uit op de grond voordat je spijkers in de muur slaat. Meten is weten. Het is een cliché, maar waar. Als je helemaal tevreden bent over de compositie hang je de mooiste collage op aan de muur. In deze setting hebben we een kunstzinnig wandje gecombineerd met behang Twist van Eijfinger. Een artwall én behang, is dat niet te druk? Nee hoor, kies voor prints in dezelfde tinten en behang in een rustige kleur of dessin, dan geeft het juist heel veel sfeer!

 

 

 

My Deer Art Shop’s unieke prints

Maaike koster, de kunstenares achter My Deer Art Shop, weet op unieke wijze met eenvoud en een vrouwelijke touch prachtige artprints te creëren. De meeste prints bestaan uit aquarellen en handgetekende typografie. Met een onuitputtelijke passie gaat Maaike voor waar ze altijd al van heeft gehouden; interieur design en schilderen geïnspireerd door de natuur. Zo ontstond My Deer Art Shop waar ze haar mooie botanische & monochrome prints en kaarten verkoopt.

 

 

 

We're glad to help.

Mon - Thu: 9.00 - 17.00
Fri: 9.00 - 15.00

* Visit a showroom near you

ideal
creditcard
klarna
paypal
bancontact
trustmark
Your shopping cart (0)
Total 0,00
View shopping cart
Back to shop