De eerste duurzame sofa van By SIDDE

Jaarlijks wordt er in Europa 11 miljard kilo aan meubilair weggegooid, waarvan slechts 10% wordt gerecycled. Een zitmeubel bestaat uit veel verschillende materialen en belandt na gebruik vaak op de vuilstort. By SIDDE geeft om de planeet, en heeft daarom gekeken hoe we dit anders kunnen doen.  

 

Maak kennismet Liv, de eerste recyclebare elementenbank uit onze collectie. Door bewustere keuzes te maken in het productieproces, maken we onze footprint klein om uiteindelijk volledig circulair te kunnen zijn. Graag laten we je zien hoe deze recyclebare designbank is ontstaan. 

 

Innovatieve materialen 

Duurzaamheid begint bij de materiaalkeuze van een product. De constructie is de basis van de bank. Bij Liv maken wij gebruik van een natuurlijk materiaal, namelijk hout. Een milieuvriendelijk plaatmateriaal, dat biologische lijm bevat die vrij is van schadelijke stoffen zoals formaldehyde, vormt de basis tezamen met onbewerkte beuken latten. Beide materialen zijn afkomstig uit een duurzaam beheerd bos in Europa en zijn FSC® en PEFCgecertificeerd. Als we het product nooit verbranden, genieten we van een milieuvoordeel van het opgeslagen CO2. 

 

Comfort 

Op de houten basis spannen we een metalen nosagondervering en daarop een metalen bonellbinnenvering. Dit zorgt voor een lange levensduur en een prettig, stevig comfort. Op de vering wordt geen traditioneel meubelschuim gebruikt, maar een combinatie van natuurlijke cocosmatten en een polyester breisel met 3D-structuur laag. Deze materialen zijn 100% circulair en kunnen na gebruik geupcycled worden. 

 

 

Stoffering 

De stoffering zorgt niet alleen voor de look & feel, maar ook voor een meubel die door de jaren heen mooi blijft. Stof Vide is een bewuste keuze die ervoor zorgt dat de ecologische footprint laag blijft. Vide is gemaakt van 100% harmolan. Harmolan is een restproduct polymeer dat tot garens wordt gespannen. Harmolan kan tot 10 keer gerecycled worden. Met een gemiddelde levenscyclus van 100 jaar, is het de meest duurzame vezel die door de mens is gemaakt. Voor de productie van harmolanvezels is geen water nodig. Daarnaast nemen de weefsels geen water op en zijn ze vuilafstotend en sneldrogend, waardoor de stof gemakkelijk te reinigen is.

 

 

Energie neutrale fabriek 

By SIDDE maakt alle banken in eigen huis. Niet ver weg in Azië maar dichtbij in Europa. De fabriek is zelfvoorzienend vanwege de zonnepanelen. Er wordt niet op voorraad geproduceerd, maar pas als jij bestelt, gaan onze vakmensen aan de slag. Geen over-stock, geen restvoorraden. We leveren de bank in een textielhoes, die we hergebruiken. Geen rommel in je huis en geen plastic of karton dat wordt weggegooid.  

 

 

Mix en Match 

Liv is een modulaire bank. We hebben 4 sets voor je samengesteld, passend bij de grootte van je woonkamer. Door een los element, zoals een hocker, toe te voegen aan een set kun je eindeloos mixen en matchen. De elementen zijn doorgestoffeerd tot de grond en zijn los in de ruimte te plaatsen. Met de verschillende elementen creëer je een speelse opstelling in je woning. 

 

 

Tweede leven 

In het ontwerp van Liv is bewust nagedacht over het recycleproces. Wanneer je over een aantal jaren afscheid wilt nemen van Liv is het mogelijk om deze in te leveren bij ons recycledepot. By SIDDE draagt er zorg voor dat de materialen een tweede leven krijgen. 

 

Met Liv draag je bij een aan duurzame wereld. 

 

 

 

We're glad to help.

Mon - Thu: 9.00 - 17.00
Fri: 9.00 - 15.00

* Visit a showroom near you

ideal
creditcard
klarna
paypal
bancontact
trustmark
Your shopping cart (0)
Total 0,00
View shopping cart
Back to shop