5 tips voor het inrichten van een woonkamer

5 Tips voor het inrichten van een woonkamer. 

Je woonkamer op een efficiënte manier indelen, hoe doe je dat? Dat laten we je zien aan de hand van handige tips. We gebruiken de collectie van BY SIDDE, zodat je direct kan zien welke bank het beste bij jouw woonwensen past, hoe leuk is dat!?

 

5 tips voor het inrichten van een woonkamer

Met deze 5 tips willen we je inspireren om jouw woonkamer op de meest efficiënte manier in te delen. Zo heb je genoeg ruimte om jouw woonkamer af te stylen met je favoriete accessoires.

 

Stap 1: de functie van de ruimte bepalen.

Bepaal voor jezelf welke functie de ruimte in je huis heeft. Dit is een belangrijk onderdeel voor de indeling van je interieur. Is de woonkamer een ruimte om uit te rusten en ‘s avond op de bank te ploffen voor de tv of wordt de ruimte geleefd en hebben kinderen ruimte nodig om te spelen? Als je de functie weet kun je bepalen welke meubels je daarvoor nodig hebt.

 

Stap 2: De verdeling van de ruimte in een woon- en eetgedeelte.

Bedenk welk gedeelte van de woonkamer jij de meeste aandacht wilt geven. Kies je voor een grote eethoek die verbonden is met de keuken of ga je voor een ruime zithoek om mensen te ontvangen? Verder is het ook goed om er rekening mee te houden dat je genoeg beweegruimte over houdt. Zo vindt de één het fijn om in een ruimtelijk interieur te leven met veel loop- en speelruimte en houd de ander meer van een knusse ruimte met veel meubels en accessoires. Bepaal voor jezelf de balans die overeenkomt met het gebruik van de ruimte.

 

Stap 3: bepaal het aantal zitplekken in de ruimte.

De grootte van het gezin bepaalt veel voor het aantal zitplekken in de kamer. Bij een gezin van 4 is het natuurlijk belangrijk dat iedereen genoeg plek heeft om te zitten. Maar ook de manier waarop je met deze zitplekken omgaat is van belang! Komt er vaak bezoek over de vloer? Lig je graag languit op de bank en kun je makkelijk stoelen bijschuiven? Allemaal elementen om rekening mee te houden bij de indeling, om je interieur zo gebruiksvriendelijk te maken. Na het bepalen van het aantal zitplekken kun je gaan kijken naar de vorm voor je bank. Kies je voor een hoekbank, lounge bank of rechte bank? Met 2 personen heb je al snel genoeg aan een 4 of zits rechte bank. Heb je toch meer zitplekken nodig, dan zijn hoekbanken of loungebanken een betere optie voor jou! De vorm van je bank bepaald veel voor de uitstraling en ruimteverdeling van je woonkamer. Zo kun je met een hoekbank een gezellig hoek creëren in een rechte kamer door hem midden in de ruimte te zetten. Bij kleinere woonkamers wordt de bank vaak in een hoek geplaatst om genoeg beweegruimte over te houden. Mocht je nog twijfelen over de indeling? Teken een plattegrond van je woonkamer en knip uit een ander vel papier de vormen van de meubels uit, zo kun je puzzelen met de indeling en kijken wat bij jou thuis de beste indeling is!

 

Stap 4: Harmonie creëren.

Wanneer je de 3 stappen hebt doorlopen heb je bepaald hoe je jouw woonkamer het beste kan inrichten. Nu gaan we aan de slag met de sfeer! We raden iedereen aan om bij een nieuw interieur een moodboard te maken. In een moodboard verzamel je de materialen, kleuren en accessoires die jouw aanspreken. Door hier keuzes in te maken wordt je moodboard overzichtelijk en creëer je 1 lijn die je straks kan toepassen in je gehele interieur!

 

Stap 5: Programma’s die je kunt gebruiken voor het bepalen van de ruimte.

Maak je voor jezelf toch liever een overzichtje van je woonkamer dan kunnen deze programma’s je daarbij helpen: Sketchup of floorplanner. In deze programma’s kun je voor je interieur een 3-D-visualisatie maken. Zo krijg je een overzicht van hoe ruimtelijk je kamer is en welke meubels in de ruimte passen. Via 3D Warehouse kun je nu de 3D modellen banken van de collectie van By SIDDE downloaden en meteen in Sketchup inladen. Liever met de hand? Dan kan je makkelijk pen en papier erbij pakken en een schetsje maken.

 

Inspiratie nodig? Bekijk hier het blogartikel in het interieur van Angie, Seline en Sanne.  

 

We're glad to help.

Mon - Thu: 9.00 - 17.00
Fri: 9.00 - 15.00

* Visit a showroom near you

ideal
creditcard
klarna
paypal
bancontact
trustmark
Your shopping cart (0)
Total 0,00
View shopping cart
Back to shop